donderdag 12 maart 2015

Ladies only, wintersport!

Na drie jaar dromen was het dan eindelijk zover. Woensdag een week geleden vertrok ik met twee vriendinnen richting Lermoos in Oostenrijk. Het skigebied heet de Zugspitz arena en nog geen van ons drieën was daar ooit geweest.


de Zugspitz
Met drie meiden op vakantie...terug in de tijd! Maar inmiddels met vriendjes, kinderen en een verantwoordelijke baan. Ach wat....dat moet toch niets uitmaken, we zijn nog steeds hartstikke jong!?

De autoreis ging zeer voorspoedig. Voorafgaand aan het vertrek, hebben we alle drie een youtube filmpje bekeken over het opleggen van sneeuwkettingen en hebben we printscreens van de routebeschrijving gemaakt op de telefoon, wintersport 2.0 zeg maar. Uiteindelijk maar één keer verkeerd gereden. Ik was zeer trots op ons. Tijdens de autorit kwamen we erachter, dat ondanks onze verschillende levens, we eigenlijk nauwelijks veranderd zijn. Alledrie toch een beetje 'one of the guys'. Deze vakantie moet dus helemaal goed gaan komen.

Eénmaal aangekomen, meteen de supermarkt ingesjeesd en bier ingeslagen. Vervolgens gaan eten en daarna de populairste apres-ski tent gecheckt, de Lamme Eend (op z'n Nederlands). Daar was inmiddels weinig meer te doen, maar we waren al lang blij dat er überhaupt een apres-ski tent zat! Want wij doen niet aan spelletjes en wijntjes in ons appartement! Wij willen bier en feesten!

De eerste skidag was super! Heel de dag dwarrelde dikke sneeuwvlokken omlaag en ook de dag daarvoor had het ook de hele dag gesneeuwd, dus mega verse sneeuw. Alle pistes waren omgetoverd tot een soort offpistes! En...als 'one of the guys', gaven wij hier natuurlijk helemaal niets om. Wat was het genieten!
Na het skien, rechtstreeks door naar de Lamme Eend! Wat een verschil met de dag ervoor, het was echt super druk. Om onze horizon te verbreden toch ook maar de Lux (andere apres-ski bar) bezocht. Dat was eigenlijk een tent voor onze Duits-talige vrienden. Nog geen 10 minuten na binnenkomt loopt er een oude vent met een matje op ons af met de vraag of hij en zijn vrienden bij ons mogen komen zitten. Als jullie daar gelukkig van worden? Natuurlijk, wij zijn de flauwste niet. Nou dat ging niet zonder slag of stoot. De man met mat helemaal blij terug naar zijn vrienden, maar die waren schijnbaar nog wat verlegen, dus na een minuut of 10 kwam er (helaas voor ons) beweging en kwamen ze bij ons staan. Geen van de jongens, op de mat na, durfde iets te zeggen. Na nog eens 10 minuten kwam een andere jongen los en wel met een hele tactische vraag; 'zullen we morgen met z'n allen afspreken om te gaan skien?'... eh PARDON? Hoezo denk je dat wij met jullie willen skien, we kennen jullie nog maar 10 minuten en eigenlijk nog helemaal niet, want je hebt nog niets gezegd.... Serieus. Omdat er niet heel veel nuttigs meer uitkwam hebben we ons drankje achterover geslagen en zijn we gaan eten. Maar niet voordat de jongens eerst vroegen of ze mee mochten eten met ons. Nu heb ik altijd wel moeite met nee zeggen, maar die avond opeens niet!


Glühwein, 


Na een tweede dag skien, wederom rechtstreeks naar de Lamme Eend. De lux lieten we vandaag maar links liggen. Nog geen twee minuten binnen worden we aangesproken door een groepje Belgen. Zij hadden ons die middag in een restaurantje gezien en vonden het leuk om ons een drankje aan te bieden. Helemaal prima, dat vinden wij ook leuk! Maar uiteraard kregen ze ook een drankje terug. We willen ons vooral tot niets verplicht voelen. Deze Belgen waren erg aardig en gelukkig niet opdringerig, met name heel dronken. Vervolgens wordt mijn vriendin E. aangesproken door een jonge kerel. Zij hebben even samen staan kletsen waarop de vader van die kerel aan E. vraagt of ze hem niet gewoon zal zoenen! WAT! zegt E. Hij heeft een vriendin verteld hij me net. 'Nou en', zegt die vader, 'die is er nu toch niet!' Hoezo spoort je vader je aan tot vreemdgaan? Wij snapten het niet en nog steeds niet eigenlijk.


Die Lahme Ente (de lamme eend)
De vierde avond, inmiddels ons vaste ritueel doorbroken door eerst in het appartement een biertje te doen, want daar waren we nog niet aan toe gekomen en daarna....ja hoor, door naar de Lamme Eend! Bij binnenkomst eerst onze Belgische vrienden tegen het lijf gelopen, maar vanavond hadden we daar geen zin in, dus door de kroeg in. Nog geen 10 minuten binnen en er wordt gewoon in mijn nek gelikt! Ieuww, wie doet zo iets. Nou ik zou je vertellen wie. Een 44-jarige Olaf. Toen stak hij een psychologisch praatje af over waarom hij likte en dat hem iets duidelijke werd op de manier van mijn reactie. Hij zou het wel even uitleggen als ik even met hem meeliep naar de hal waar het niet zo'n herrie was. En een muts als ik ben, liep ik mee. Pfff gelukkig ben ik naief maar niet achterlijk en had ik meteen door dat dit zijn 'tactiek' was om vrouwen te versieren. Waarom loop je mee? Je voelt je aangetrokken anders stond je hier nu niet? Dat waren o.a. vragen die hij mij stelde. Weirdo serieus. Ik ben snel terug gegaan naar binnen om de andere twee dit rare verhaal te vertellen. De vrienden van Olaf waren overigens geen haar beter, maar allemaal vrouwen en kinderen thuis. What's wrong with men? Vervolgens nog een kerel getroffen die zei dat zijn vrienden al terug naar het hotel waren en vervolgens heel de avond als lijm aan ons vastgeplakt zat. Een Duitser getroffen die Nederland he-le-maal ge-wel-dig vond en dit, tot vervelends toe, bleef herhalen. Uiteindelijk uit zelfbescherming maar bij onze Belgen gaan staan.

Moe, maar voldaan gingen we onze vierde en laatste skidag in en wie komen we tegen bij het eerste beste hutje waar we aanlegden? Juist...de kerel die aangaf dat zijn vrienden al lagen te slapen, die avond er voor. Echter, zat hij wederom alleen op het terras. Zou hij dan alleen op wintersport zijn??? Op zich niet raar (misschien wel een beetje) maar lieg er dan niet over! Achter die eenzame kerel, lagen Olaf en friends in de zon in ligstoelen. Waarschijnlijk nog moe van de avond ervoor. Stelletje watjes. En wij....wij hebben ons drinken naar binnen gegoten en zijn snel van dat terras vertrokken en wat afdalingen gepakt, want om 16.00u zouden we weer terugrijden naar huis.

Het was een vakantie om nooit te vergeten en zeker voor herhaling vatbaar, maar zeker niet meer in Lermoos. Lermoos wat was je leuk en wat heb je een schattig skigebied, maar wat trek je toch vervelende mannen aan? Of zijn wij toch meer veranderd dan we denken?


Opgevouwen op de achterbank
van de VW Golf

1 opmerking: