donderdag 14 april 2016

Een nieuw huis

19 december 2015 hadden we ons afscheidsfeest op de camping. In de afgelopen 7 maanden hebben we daar een fantastische tijd gehad. Mocht de situatie zich nog een keer voor doen, doe ik het zo weer over. Een klein chaletje, een veranda, grote tuin, midden in de natuurlijk, fijne campingburen en niet geheel onbelangrijk...een bar! Wat hebben we een lol gehad. Bij mooi weer, na het werk, een afzakkertje op het terras bij de bar. Daan wist zijn weg daar ook goed te vinden, vooral de weg naar de diepvries met de ijsjes. 

Voor de volwassenen
Als het bedtijd was, bracht één van ons, Daan naar bed. De 3g babyfoon aan. Ipad op Daan zijn kamer en oplader van de telefoon mee naar de bar een paar honderd meter verder op, om zo verder te borrelen met alle vaste bewoners van de camping. Microfoons, geluidsinstallatie en lampen werden gehaald en de zangeressen van de camping gaven een gratis show weg. Gewoon spontaan, gewoon omdat het kan. Zo ging het ongeveer week in, week uit. 
Klaarmaken voor het 11e van de 11e op de camping
Voor the kids
In het hoogseizoen zaten er ook tijdelijke gasten en zo was er ook een animatieprogramma voor de aanwezige kids. Na het eten ging Daan naar het honk om deel te nemen aan het programma. Liedjes zingen, dansen en parades over de camping.

Dat mag allemaal op de camping
Bij mooi weer ging de BBQ altijd aan, want de keuken was een beetje aan de krappe kant. Een vaatwasser hadden we niet, dus tijdens de BBQ konden we zonder schuldgevoel plastic bestek en borden gebruiken. Een pluspunt van vaatwasserloos zijn, Daan weet nu wel wat afwassen is en wat vond hij dat geweldig! Lekker met water kliederen. En mijn motto was: dat mag allemaal op de camping! 
Afwassen, want een vaatwasser hadden we niet.
Zonder broek, buiten, in de regen spelen...dat mag allemaal op de camping!

Eigenlijk zeven maanden lang een vakantiegevoel.

Een nieuwe start
En toen kwam het moment waar we maanden naar uit hadden gekeken. 30 oktober 2015, de dag van de sleuteloverdracht. In één keer waren we weer trotse woningeigenaren. Maar voordat we onze intrek konden doen stond er een gigantische verbouwing op het programma. Alles, maar dan ook echt alles hebben we aangepakt. Nou ja wij? Wij hebben alleen betaald. Onze zwager aka handyman heeft de verbouwing op zich genomen en begeleid. Het plan: eerst de eerste etage en de zolder, daarna overhuizen naar de zolder (als woonkamer) en de eerste verdieping (slaapkamers, provisorische keuken en badkamer) om vervolgens beneden aan de slag gegaan. Planning: 31 december de verhuizing. Zoals bij iedere verbouwing liep dit ietsje uit, ca. 2 weken. Valt wel mee toch?
De sleuteloverdracht 
Het afscheid
Maar voordat we met goed fatsoen van de camping konden vertrekken wilden we iedereen bedanken voor de geweldige tijd op de camping. En zoals altijd, doen wij dat door middel van het geven van een feestje. Een themafeest was het idee. Het is 19 december dus laten we er een winterparty van maken. We kunnen de mensen niet kwijt in ons chalet, dus houden we het buiten, en houden we ons warm met: vuurkorven, erwtensoep, gluhwein, BBQ en warme chocomel (met Rum). Super gezellig was het alleen jammer dat het buiten 13 graden was. De vuurkorf werd niet echt gewaardeerd, vanwege de enorme hitte. Dat mocht de pret niet drukken. Wat was het gezellig! 
Voorbereidingen voor het winterfeest


Housewarming
We hebben in stijl afscheid genomen. Gelukkig geen afscheid voor altijd. We zullen altijd terug blijven gaan naar de camping. En natuurlijk zijn al onze oude campingburen al uitgenodigd voor onze housewarming in het nieuwe huis. Want wij zijn Niels en Kim niet als we deze housewarming niet al gepland hebben staan. 30 juli 2016 wordt het nieuwe huis officieel ingewijd!
Daan zijn slaapkamertje

The masterbedroom

Ons chalet

Chalet + tuin + schuur 

Woonkamer

Cadeau van de buren, handmade voederhuis

Natuurlijk een kerstboom tijdens de Kerst

eetkamer/ keukenGeen opmerkingen:

Een reactie posten